مشاهده لینک ها تنها با آیپی ایران امکان پذیر است. لطفا وی پی ان خود را خاموش کنید
دانلود مستقیم، سریعتر و راحت در اپلیکیشن ناب موویدانلود اپلیکیشن ناب مووی
تریلر و جزئیات
بازیگران: سعید البوعبادی , طیبه نیکآزاد , محمدمهدی البوعلی , یاسین مسعودی
کارگردان: مهدی جعفری
کیفیت: 480 , 720 , 1080
رده سنی: 13 سال به بالا
خلاصه داستان فیلم یدو
دانلود فیلم ایرانی یدو Yado 2021 به صورت رایگان
دانلود فیلم جدید ایرانی یدو به صورت رایگان
داستان فیلم درباره ماه های اول جنگ تحمیلی است. در زمانی که خانواده ها در شهرهای مختلف خوزستان مجبور به ترک خانه و تمام دلبستگی های خود شدند و برای حفظ جان خود به شهرهای دیگر پناه بردند. اما در این بین مادر قصد ترک خانه را ندارد. در این میان پسر بزرگتر و نوجوان خانواده از این تصمیم مادر عصبانی هستند. مدام از مادرشان شکایت می کنند که مثل همه اهالی محل را ترک کنند تا نابود نشوند. او به هر بهانه ای با مادرش دعوا می کند و از رفتن صحبت می کند. مادر اما خانه ای را که در آن مادر شده است بیشتر از تصور ادو دوست دارد.
من دومی بودم که مثبت دادم. داستان مربوط به روزهای محاصره آبادان در سالهای آغازین جنگ هست. گلوله باران شهر و خانواده ها که دسته دسته از شهر خارج می شدن. در شرایطی که تنها راه خروج، جاده ماهشهر بود که اون هم بسته شد و شهر از ۱۳۵ درجه در محاصره قرار گرفت، جابجایی افراد تنها از مسیر اسکله “چوبده” در جریان بود. بنزین در شهر حکم کیمیا پیدا کرده بود. اونهایی که وسیله داشتن سریعتر شهر رو ترک کرده بودن. مونده بود خانوده هایی که بدون وسیله نقلیه بودن. روزها و شب های سخت و دلهره آوری بود. اواسط مهرماه فرمانداری اعلام کرد بدلیل احتمال سقوط شهر، افراد سالمند، کودکان و زنان می تونن خارج بشن. پسرهای بالای ۱۶ سال باید بمونن و دفاع کنن. تصورش هم کار آسونی نبود. این که خیلی از خانواده ها مجبور بودن پسرهاشون ور بزارن و برن. بدریا رفته می داند مصیبت های دریا را.
من اون روزا ده ساله بودم. یه خانواده پرجمعیت. هفت نفر خارج شدیم چهارتا پسر بهمراه پدر موندن.
داستان اشاره به مقاومت مردم داره. آدمهایی که حاضر بودن بمیرن ولی آواره این شهر و اون شهر نشن. کجا باید میرفتن. آخه آبادان یه روزی به عروس خاورمیانه شهرت داشت.
در واقع یه نوع پشیمانی در نگاه روایتگر بچشم می خوره. نه از درد جلای وطن، بلکه از افسوس ناشی از ویرانی های پس از جنگ که حتی تا به امروز هم مرمت نشده. گویی “دانای کُل” می خواد بگه ؛ای کاش هرگز نرفته بودیم؛ اصلا ؛ای کاش هرگز جنگ نمی شد؛.
سینمای جنگ در جامعه ما تنها مانده و مورد بی مهری قرار گرفته. در اصل این رویکرد به جنگ نوعی جنگ ستیزی هست که در زیرژانر ضد جنگ قرار می گیره.
روزهای اول جنگ بزرگترها می گفتن نگران نباشین یه هفته بیشتر طول نمی کشه. شب ها اما مردها فریاد میزدن سیگارتو خاموش کن میگ ها از اون بالا می بینن. بگذریم از این که بعضی ها هم با چراغ قوه، شبها کنار پالایشگاه به هواپیماهای عراقی گرا می دادن.
روزگاری شهر من آباد بود پر ز شور و شادی و فریاد بود
روزگاری آن زمین پُرگهر همچو جنگل سبز و خرم پُر ثمر
دانه دُری گوشه دریا غریب یه جزیره چون بهشتی دلفریب
…
با تشکر ناب مووی!
سپاس